Obrazac saglasnosti jednog roditelja

obrazac saglasnosti jednog roditelja

Obrazac saglasnosti jednog roditelja za putovanje deteta nije zakonski propisan, a roditelj koji daje saglasnost može istu potpisati i overiti kod javnog beležnika.

Obrazac saglasnosti jednog roditelja je potrebno popuniti u dva primerka, ali je moguće dati saglasnost za putovanje više dece na jednom obrascu.

Ne postoji zakonska obaveza posedovanja pisane saglasnosti roditelja prilikom putovanja u inostranstvo, nema smetnji da dete koje poseduje biometrijsku putnu ispravu Republike Srbije, putuje sa jednim od roditelja ili trećom osobom.

Pisana saglasnost može biti potrebna prilikom kontrole graničnih organa države u koju se putuje ili preko čije teritorije se tranzitira, pa zato preporučujemo da se pre polaska na put izvrše odgovarajuće provere u diplomatsko-konzularnim predstavništvima tih zemalja.

 

 

Ukoliko Vam je potreban obrazac saglasnosti oba roditelja za putovanje maloletnog deteta u inostranstvo,  možete željeni obrazac potpuno besplatno preuzeti sa sledeće stranice : Obrazac saglasnosti oba roditelja.

 

Napomena:

Za pregledanje i popunjavanje obrazaca u PDF formatu je potrebno da na svom računaru imate instaliran Adobe reader. Aktuelnu verziju Adobe Reader-a možete preuzeti odavde.

1 thought on “Obrazac saglasnosti jednog roditelja

  1. D. dan meni treba obrazac za moju saglasnost u pitanju je preseljenje dece iz Srbije za Nemacku i njihovo skolovanje .Otac im je u Nemackoj inace smo razvedeni pa neznam sada kako to da sastavim taj papir molim vas za pomoc unapred hvala ….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *