Molba za odjavu boravišta u Srbiji preko ambasade

Svi građani Republike Srbije koji privremeno borave van zemlje dužni su sprovoditi zakonske procedure odjave boravišta kako bi se usklađivali s relevantnim propisima. Ovaj članak pruža korisne smernice i primer molbe koja se može uputiti ambasadi Republike Srbije radi ispravne procedura odjave boravišta.

Kako pravilno popuniti obrazac molbe

  1. Popunjavanje Obrasca Molbe: Priložen je obrazac molbe koji olakšava proces odjave boravišta. Molimo Vas da pažljivo popunite sve tražene informacije, uključujući lične podatke, razloge odjave boravišta i datum početka odsustva iz zemlje.
  2. Tačnost Informacija: Važno je da sve informacije navedene u molbi budu tačne i ažurirane. Eventualne promene ili dopune trebaju se jasno naznačiti kako bi se izbegle eventualne komplikacije u procesu.

Kako Poslati Molbu za Odjavu Boravišta?

  1. Elektronskni Putem: Molbu možete poslati putem elektronske pošte na zvaničnu adresu Ambasade Republike Srbije. U elektronskom obliku, molba treba biti jasno napisana, potpisana i poslata s adrese koja je evidentirana u zvaničnim dokumentima.
  2. Poštom Alternativno, molbu možete poslati i putem pošte. Prilikom slanja fizičke kopije, preporučuje se koristiti preporučenu poštu kako bi se osigurala sigurnost dokumenta i praćenje isporuke.
  3. Prateća Dokumentacija: Uz molbu, priložite sve potrebne dokumente, poput kopija identifikacionih dokumenata, vize ili drugih relevantnih potvrda. Ovo će pomoći u bržem procesiranju molbe.
  4. Kontakt Informacije: Obavezno navedite tačne kontakt informacije kako bi Ambasada mogla da vas obavesti o statusu vaše molbe ili eventualno zatraži dodatne informacije.
  5. Pratite Uputstva Ambasade: Pre slanja molbe, proverite zvaničnu internet stranicu Ambasade Republike Srbije ili ih direktno kontaktirajte kako biste dobili sve potrebne informacije o postupku slanja molbe.

Pravilnim slanjem molbe uz poštovanje navedenih koraka, obezbedićete efikasan proces odjave boravišta.

 

Molba za odjavu boravišta – prijavu privremenog boravka u inostranstvu

 

[Ime i Prezime]

[Adresa]

[Grad, Poštanski broj]

[Kontakt telefon]

[Email adresa]

[Datum]

 

Ambasada Republike Srbije

[Adresa ambasade]

[Grad, Poštanski broj]

 

Predmet: Prijava privremenog boravka u inostranstvu

 

Poštovani,

 

Obraćam vam se s molbom za odjavu mog boravišta u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o prebivalištu i boravištu građana.

Tokom prethodnog perioda, boravio/la sam van teritorije Republike Srbije iz poslovnih i ličnih razloga, počev od __/__/______ a zbog prirode posla nisam raspolagao informacijama kolikoće te taj boravak trajati. Imajući u vidu da je sada postalo izvesno da ću se nastaniti u inostranstvu, želim da odjavim boravište u Srbiji, u skladu sa članom 19. Zakona o boravištu i prebivalištu građana Republike Srbije.

Svestan/na sam zakonske obaveze odjave boravišta i želim ispraviti ovu situaciju u skladu sa zakonom. Molim vas da mi pomognete u sprovođenju ovog postupka i pružite potrebne smernice ili obrazac ukoliko je to potrebno. Spreman/na sam pružiti sve neophodne informacije i dokumentaciju kako bih olakšao/la proces odjave boravišta.

Unapred zahvalan/a na razumevanju i pomoći u rešavanju ovog pitanja.

 

Srdačan pozdrav,

 

[Ime i Prezime]