Obrazac saglasnosti jednog roditelja

obrazac saglasnosti jednog roditelja

Obrazac saglasnosti jednog roditelja za putovanje deteta nije zakonski propisan, a roditelj koji daje saglasnost može istu potpisati i overiti kod javnog beležnika.

Obrazac saglasnosti jednog roditelja je potrebno popuniti u dva primerka, ali je moguće dati saglasnost za putovanje više dece na jednom obrascu.

Ne postoji zakonska obaveza posedovanja pisane saglasnosti roditelja prilikom putovanja u inostranstvo, nema smetnji da dete koje poseduje biometrijsku putnu ispravu Republike Srbije, putuje sa jednim od roditelja ili trećom osobom.

Pisana saglasnost može biti potrebna prilikom kontrole graničnih organa države u koju se putuje ili preko čije teritorije se tranzitira, pa zato preporučujemo da se pre polaska na put izvrše odgovarajuće provere u diplomatsko-konzularnim predstavništvima tih zemalja.

 

 

Ukoliko Vam je potreban obrazac saglasnosti oba roditelja za putovanje maloletnog deteta u inostranstvo,  možete željeni obrazac potpuno besplatno preuzeti sa sledeće stranice : Obrazac saglasnosti oba roditelja.

 

Napomena:

Za pregledanje i popunjavanje obrazaca u PDF formatu je potrebno da na svom računaru imate instaliran Adobe reader. Aktuelnu verziju Adobe Reader-a možete preuzeti odavde.

4 comments

  1. D. dan meni treba obrazac za moju saglasnost u pitanju je preseljenje dece iz Srbije za Nemacku i njihovo skolovanje .Otac im je u Nemackoj inace smo razvedeni pa neznam sada kako to da sastavim taj papir molim vas za pomoc unapred hvala ….

    1. Dobar dan imam isti problem neznam kako da srocim saglasnost oca da dete može da se preseli samnom u Nemačku? Da li mote odgovor

  2. Dobar dan,

    Da li meni treba saglasnost supružnika da bi dete vodila u Crnu Goru na more. Živela sam u vanbračnoj zajednici i sad smo razdvojeni ,a ja sam na sudu dobila Rešenje presude da sam Ja jedini staratelj??

  3. Kako mogu da dobijem saglasnost supruga koji je na privremenom radu u Slovackoj da bi deca (8 i 14 godina)mogla da putuju samnom u Tursku na odmor?Unapred hvala!

Comments are closed.